Lid worden

Lidmaatschap NBvV
Word nu lid en treed toe tot de grootste vogelbond van de wereld. Profiteer van en deel uw kennis met de 20000 leden die de NBvV kent.
De meeste leden zijn aangesloten bij een plaatselijke afdeling. Afdelingen organiseren vaak regelmatig een vogelactiviteit en/of een tentoonstelling met als doel om samen de vogelhobby te beleven. Binnen de afdeling zal menigeen u graag met uw vragen helpen, kortom een plek waar u zich snel thuis zult voelen. Op het kaartje hieronder vindt u de telefoonnummers van de ruim 450 afdelingen die bij de NBvV aangesloten zijn.

Niet alle mensen wensen echter lid van een afdeling te worden en ook daar houdt de NBvV rekening mee. De NBvV kent daarom twee lidmaatschappen, die overigens dezelfde rechten en plichten met zich meebrengen;

  1. Een lidmaatschap rechtstreeks via de webshop van de NBvV voor 44 euro per jaar (lid worden bij een afdeling is in de meeste gevallen goedkoper).
  2. Een lidmaatschap via een afdeling varieert van 30 tot 60 euro per jaar. U wordt na aanmelding bij de secretaris lid van de afdeling van uw keuze en automatisch lid van de NBvV. Voor jeugdleden tot en met 16 jaar die zich via een afdeling aanmelden geldt een korting van 50%
    U kunt u ook als lid opgeven bij één van onze promoteams. De promoteams zijn vaak aanwezig op grote tentoonstellingen, markten en beurzen.

U ontvangt;

  • een informatiepakket van de NBvV
  • een uniek kweeknummer waarmee u ringen kunt bestellen
  • de hele jaargang van ons maandelijks magazine Onze Vogels
  • het recht om aan tentoonstellingen deel te nemen
  • alle andere voordelen die een lidmaatschap met zich meebrengen

U kunt u ook als lid opgeven bij één van onze promoteams. De promoteams zijn meestal aanwezig op grote tentoonstellingen, markten en beurzen.

Beëindiging lidmaatschap:

Afdelingsleden kunnen, indien gewenst, hun lidmaatschap per half jaar beëindigen middels opzegging bij de vereniging waar zij lid zijn. Alle andere leden kunnen hun jaarlidmaatschap per 31 december opzeggen via het Bondsbureau.