Na het verschijnen van de Nieuwsbrief op 9 maart jl. hebben we getracht een aantal onduidelijkheden over het begrip “Bedrijfsmatig” te verduidelijken. In de brief staat te lezen dat voor de meeste leden van de bond niks aan de hand is en dat een certificaat en UBN-Nummer beslist niet noodzakelijk is. Voor een klein groepje kan het echter raadzaam zijn om toch een certificaat te gaan behalen in combinatie van een UBN-nummer, lees daarvoor de nieuwsbrief van 9 maart nog eens door.

Een aantal leden kiezen er voor om dit officiële certificaat toch te willen halen en vragen de bond waar ze dat het beste kunnen doen.  De cursus wordt door verschillende MBO-scholen aangeboden en op verschillende manieren. Een ieder moet voor zichzelf dan ook bekijken welke vorm van aanbieden het beste bij je past. Hieronder een paar voorbeelden, maar er zijn meer.

Op Aeres in Barneveld wordt heel veel kwalitatieve goede begeleiding op locatie aangeboden en is daarmee een van de duurdere aanbieders.

Een andere mogelijkheid is een cursus aangeboden door TerraNext-college. Via onderstaande link kan elke cursist zichzelf aanmelden op de locatie World of Birds in Erica. Een groep in één keer aanmelden kan ook, er wordt dan een passende offerte gemaakt. https://www.terranext.nl/opleidingsaanbod/dier/besluit-houders-van-dieren-vakbekwaamheid 

Er zijn ook een aantal aanbieders die de cursus geheel digitaal aanbieden en twee of meer scholingsdagen inplannen met de theorie- en praktijkexamen op locatie.

Het Zone-college biedt een geheel digitale cursus aan met een digitaal thuis theorie-examen en een praktijkexamen d.m.v. het uploaden van een zelf opgenomen film in eigen vogelhok waarmee de bekwaamheid aangetoond kan worden. Aanmelden voor deze cursus kan op de website Online cursus Vakbekwaam houder van Vogels www.zonecollege.nl

De NBvV heeft geen voorkeur. Kijk dus zelf goed rond en informeer bij de aanbieders.